Кредити за 18-годишни

Имате нужда от пари, но тъкмо сте навършили 18 години? Макар и да работите, все още очаквате първата си заплата? Ние ще Ви помогнем да намерите най-подходящия кредитор, който ще се съобрази с Вашата ситуация!

{{ tooltipAmount() }} лв.
{{ tooltipDays() }}

Избрахте да сравните 500 лв. когато заемете за 30 дни

Бързите заеми обикновено са за малки периоди от време. Затова и те са по-скъпи и с много по-високи лихви. От изключителна важност е да знаете какви такси и лихви са включени в договора преди да изтеглите кредит.


Точни Оферти
Време за издаване Безплатен първи кредит
Сортирани по:
Най-малка сума за изплащане
Сума за изплащане
Кредит до Минимална възраст Работно време
{{ issueTime(provider) }} минути минути часа часа ден дни Да Не
Сума за изплащане лв.
Размер на заема {{ getLoanAmount(provider.id) }} лв. {{ getLoanTerm(provider.id) }} дни
{{ provider.maxAmount }} лв. {{ provider.ageLimit }}
{{ provider.workDayHours }}
{{ provider.weekEndHours || '---' }}
Мнения за {{ provider.name }}
({{ provider.ratingCnt }})
Най-близки Оферти
Време за издаване Безплатен първи кредит
Сортирани по:
Най-малка сума за изплащане
Сума за изплащане
Кредит до Минимална възраст Работно време
{{ issueTime(provider) }} минути минути часа часа ден дни Да Не
Сума за изплащане лв.
Размер на заема {{ getLoanAmount(provider.id) }} лв. {{ getLoanTerm(provider.id) }} дни
{{ provider.maxAmount }} лв. {{ provider.ageLimit }}
{{ provider.workDayHours }}
{{ provider.weekEndHours || '---' }}
Мнения за {{ provider.name }}
({{ provider.ratingCnt }})

Нашите услуги са безплатни – ние сме независим метод за сравнение. Въпреки това е възможно да получим комисионни от дадени компании, които ви предлагаме, но те са маркирани със символа светкавица, за да гарантираме пълна прозрачност. 

Cred24 е част от Tiim Ltd. Главните ни офиси се намират в Dzirnavu 87, Riga, Latvia.

Често задавани въпроси относно бързи заеми за 18-годишни

Тъкмо сте навършили 18 години и новооткритата Ви самостоятелност Ви кара да имате по-смели мечти от всякога. Светът разтваря своите обятия за Вас и Ви подканва да го изследвате и да оползотворите своя потенциал. 

Защо и кога би Ви бил полезен бърз кредит?

Искате да продължите своето образование в елитен колеж, но не разполагате с необходимата сума? Искате да отидете на страхотен концерт в чужбина или да изследвате дивата природа в Нова Зеландия, но нямате пари за билет? Желаете да започнете своя самостоятелен живот и имате нужда от средства? Или просто искате да закупите или поправите автомобил, който да Ви даде независимост? Единствената пречка пред Вас е липсата на средства, с които да сбъднете мечтите си.

Решението е бързият кредит. Макар и сумата, която може да получите да не е голяма, често тя е именно началният тласък, от който се нуждаете. Отговорността, която поемате също не е маловажна. Погасявайки кредита успешно, Вие ще докажете на света, а и на себе си, че можете да управлявате финансите си. Това също така поставя и отлични основи на отношенията Ви с кредитора, които мога да прераснат във взаимно уважение и чувство за сигурност при необходимост. 

Абсолютно уверени сте, че ще успеете да се справите с тази отговорност, но сте под 18. Възможно ли е да изтеглите кредит?

Ако нямате навършено пълнолетие, но сте сигурни в способността си да погасите кредита, за жалост пак ще се наложи да почакате. В България най-ранната възраст, на която можете да кандидатствате за кредит, е именно 18 години. Разбира се, това не е единственото условие.

Кои са другите условия, за да изтеглите бърз кредит?

За да бъдете одобрени от кредитора и да може да Ви бъде отпуснат кредит, е необходимо да покривате следните критерии:

 • Трябва да представите валидна лична карта;
 • Да сте български гражданин;
 • Да имате постоянен доход.

Разбира се, критериите варират между различните кредитори. Ще можете да се запознаете по-подробно с изискванията, ако се свържете с представител на избраната от Вас фирма или банка. Някои кредитори не държат да доказвате доходи, например, особено, когато става въпрос за по-малки суми (до 300 лв.).

Покривате условията, но нямате представа за процедурата – как можете да кандидатствате за бърз кредит?

Ако имате въпроси относно условията на заема или не сте уверени, че това е правилият път за Вас, ние препоръчваме да се срещнете с консултант на избраната от Вас компания. Той или тя ще Ви насочи към най-подходящия размер и срок и ще Ви помогне с попълването на документацията. 

В случай, че предпочитате да се справите сами, е необходимо единствено да посетите интернет страницата на избрания от Вас кредитор. След като попълните нужната информация във формуляра, вече ще сте подали своята кандидатура. Различните кредитори реагират в различни срокове, но ако изпратите искането си преди обяд в работен ден, вероятността да получите отговор в същия ден е почти 100 процента. Отговорът можете да получите както чрез обаждане, така и през имейл или СМС. Повечето клиенти предпочитат последния вариант. 

Кредиторът е одобрил Вашето искане за кредит. Откъде и как е възможно да усвоите сумата?

Макар и стандартният отговор на този въпрос в умовете на хората да е „по банков път”, това рядко е предпочитано при малки и бързи заеми. За щастие, в днешно време има много алтернативи – най-предпочитаните са касите на Easy Pay или изтелгянето на заема през банкомати чрез специално издадени дебитни карти. 

Ако все пак предпочитате да получите парите си по банков път, препоръчваме ви да обърнете внимание на нашата таблица, която ще Ви информира за банките, които различните кредитори ползват. По този начин, освен време, ще спестите и излишни разходи за превеждане на сумата. 

Всичко звучи прекрасно, но къде е уловката?

Колебаете се дали да изтеглите пари или сте стреснати от историите за хора, поробени от дълговете си? Важно е да имате предвид, че заемите за 18-годишни често не са за големи суми и за „поробване” дори не може да се говори. 

Все пак, не забравяйте, че теглите заем, а не получавате пари. Тоест, в крайна сметка ще върнете повече пари, отколкото сте взели. Обикновено хората, които срещат проблеми с изплащането на кредита си, не са се информирали преди да поемат ангажимента. Затова, прочетете внимателно договора преди да подпишете – обърнете специално внимание на глобите при закъснение или невъзможност за погасяване на вноска. Не сключвайте договори с кредитори, на които не вярвате. 

Нашата статия Ви убеди да изтеглите кредит? Или още в началото бяхте сигурни, че това е правилният път за Вас? Позволете ни да Ви помогнем с избора на кредитор. Ние, в Cred24, държим да улесним максимално своите потребители. Затова и създадохме този списък с част от компаниите, които отпускат кредити на 18-годишни. Можете да се запознаете по-подробно с кредиторите в нашата секция „Ревюта”, където ще намерите информация както за техните услуги, така и за критериите, които трябва да покривате. 

Ето и списъка с кредитори, които отпускат заеми на 18-годишни:

 • Cashbox
 • Cashcredit
 • Provident 
 • Minizaem.bg
 • Nazaem.bg
 • Proficredit 
 • Smile Credit 
 • Net Credit 
 • CreditIns

Ако имате още въпроси по темата, не се колебайте да ги зададете в категорията ни „Въпроси”!