Rinalds Uzkalns

Никой не се поставя умишлено в ситуция, в която се затруднява да погасява кредита си, но неочакваните разходи могат да се случат практически на всички. След като кредитната ви история се влоши, изтеглянето на заем се затруднява значително. За щастие, съществуват и други методи за бързо намиране на средства. Нека да разгледаме няколко начина за измъкване от подобна ситуация.

Близки и приятели

Най-добрите условия за заем можете да откриете ако поискате такъв от близки или приятели. Ако познавате човек, който може да ви помогне, е препоръчително да третирате кредита като такъв от външна компания. Препоръчва се да изготвите план за изплащане, за да могат и двете страни да се чувстват сигурни и да разбират условията.

Кредитни карти за хора с лоша кредитна история

Съществуват множество компании, които или предлагат услуги, предназначени за хора с лоша кредитна история, или специализират в издаването на кредитни карти за такива клиенти. Макар и често кредитите да са за по-малки суми и с по-големи лихви, те могат да са първата стъпка по пътя за добра кредитна история. Съществуват компании, които предлагат дори 0% първоначална лихва, затова е важно да се информирате подробно за предложенията на пазара преди да направите своя избор.

Заеми за хора с лоша кредитна история

Освен кредитни карти, съществуват и заеми, специално за хора с лоша кредитна история. Те често са по-скъпи от обичайните кредити, но предоставят още една възможност за поправяне на кредитната история. Затова се информирайте за наличните оферти и изберете заем, който сте сигурни, че щ успеете да погасите. 

Пари срещу залог

Ако притежавате къща, кола или дори ценни бижута, можете да изтеглите заем, залагайки това имущество. Къщи и апартменти са предпочитаните залози за подобни заеми  и са подходящ избор за хора с лоша кредитна история, тъй като тогава тя няма толкова голяма тежест. Важно е да имате предвид, че подобни кредити често са скъпи, тъй като са за по-голям период от време. Също така, ако не успеете да погасите заема, рискувате да загубите залога си.