Най-добрите оферти за кредит със СМС и при лоша кредитна история през ноември

Заемите със СМС Ви позволяват да получите пари бързо, без залог и без досадна документация. Всичко, което трябва да направите, е своя избор! Изберете размер и период на кредита и се възползвайте от най-добрата оферта.

{{ tooltipAmount() }} лв.
{{ tooltipDays() }}

Избрахте да сравните 500 лв. когато заемете за 30 дни

Бързите заеми обикновено са за малки периоди от време. Затова и те са по-скъпи и с много по-високи лихви. От изключителна важност е да знаете какви такси и лихви са включени в договора преди да изтеглите кредит.


Точни Оферти
Време за издаване Безплатен първи кредит
Сортирани по:
Най-малка сума за изплащане
Сума за изплащане
Кредит до Минимална възраст Работно време
{{ issueTime(provider) }} минути минути часа часа ден дни Да Не
Сума за изплащане лв.
Размер на заема {{ getLoanAmount(provider.id) }} лв. {{ getLoanTerm(provider.id) }} дни
{{ provider.maxAmount }} лв. {{ provider.ageLimit }}
{{ provider.workDayHours }}
{{ provider.weekEndHours || '---' }}
Мнения за {{ provider.name }}
({{ provider.ratingCnt }})
Най-близки Оферти
Време за издаване Безплатен първи кредит
Сортирани по:
Най-малка сума за изплащане
Сума за изплащане
Кредит до Минимална възраст Работно време
{{ issueTime(provider) }} минути минути часа часа ден дни Да Не
Сума за изплащане лв.
Размер на заема {{ getLoanAmount(provider.id) }} лв. {{ getLoanTerm(provider.id) }} дни
{{ provider.maxAmount }} лв. {{ provider.ageLimit }}
{{ provider.workDayHours }}
{{ provider.weekEndHours || '---' }}
Мнения за {{ provider.name }}
({{ provider.ratingCnt }})

Нашите услуги са безплатни – ние сме независим метод за сравнение. Въпреки това е възможно да получим комисионни от дадени компании, които ви предлагаме, но те са маркирани със символа светкавица, за да гарантираме пълна прозрачност. 

Cred24 е част от Tiim Ltd. Главните ни офиси се намират в Dzirnavu 87, Riga, Latvia.

Кредити при лоша кредитна история

За жалост, в живота на дори най-коректния платец може да настъпи момент, когато е невъзможно дадена вноска да бъде погасена. Често, тази ситуация възниква при непредвидени разходи (болест на близък, остра необходимост от ремонт); намаление на приходите (загуба на работното място, намалена заплата) или при лоша преценка на платеца за способността му да погасява даден размер вноска.

Ако Вие попаднете в подобна ситуация и не се обърнете за помощ към кредитора си, рискувате да влошите кредитната си история. Обикновено, при закъснение с една вноска, кредиторът не би предприел такива мерки, но в договора Ви е заложена клауза, която, теоретично, му позволява. Ако споделите затрудненията си с Вашия кредитор, има голяма вероятност да Ви бъдат предложени редица решения, съобразени със ситуацията Ви. Най-предпочитаният изход е изтеглянето на нов, по-малък кредит, с който да погасите остатъка от миналия. Вноските на новия кредит ще бъдат по-малки и в по-голям период от време, което освобождава ресурси от месечния Ви бюджет, с които да се справите с възникналите затруднения. 

Но, ако все пак попаднете в подобна ситуация, е необходимо за сте информирани за ефекта на лошата кредитна история върху Вашите бъдещи отношения с банки и частни кредитни институции. Затова и ние, Cred24, сме отговорили на най-често задаваните от потребители въпроси за лошата кредитна история. Ако искате да научите още по темата, разгледайте статиите ни в категория „Наръчник”. 

Какво представлява лошата кредитна история?

Кредитната история е информацията, която банките и небанковите финансови организации ще имат за вас, когато кандидатсвате за кредит. Тя се съхранява в ЦКР (Централен Кредитен Регистър) и отразява Вашата способност да връщате задълженията си. Това помага на кредитора да вземе решението си. Ако имате история на некоректен платец, отговорът на кандидатурата Ви вероятно ще бъде отрицателен. Банките намират подобни клиенти за рискови и дори и да Ви бъде отпуснат кредит, вероятно ще Ви бъде начислена по-голяма лихва.

Мога ли да разчитам на заем, ако кредитната ми история е лоша?

Макар и да прави процеса значително по-сложен, лошата кредитна история не унищожава възможността да изтеглите нов заем. Пазарът на кредитите в България е огромен и всички кредитори имат различна политика, когато става въпрос за отпускане на заем за човек с лоша кредитна история. При малки суми често няма проблем да получите пари назаем, като, разбира се, те ще бъдат обложени с по-голяма лихва заради риска, който кредитора поема. 

Препоръчително е да се обърнете към небанкови финансови институции, вместо към банки. Подобни компании разчитат повече на личните си впечатления при работата с Вас и дори е възможно да Ви отпуснат преференциален кредит, за да ви спечелят като клиент. 

Ако това не проработи, не се отчайвайте! Има и други изходи от тежката ситуация, в която сте попаднали, при които лошата Ви кредитна история няма да бъде пречка. Другите възможности пред Вас са:

Залог на вещи или имоти 

Същината на този заем е, че кредиорът Ви отпуска пари като Вие оставяте ценна вещ при него като гаранция. Това, което трябва да имате предвид, е, че при невъзможност да погасите задължението си, ще загубите залога. Подобни сделки можете да сключите със заложни къщи. Важно е да знаете, че парите, които ще получите, най-вероятно ще бъдат значително по-малки от реалната стойност на предмета или имота. Предимство е спокойствието на кредитора, който лесно може да ви отпусне кредит без да се опасява от неспособността Ви да платите.

Кредити за хора с лоша кредитна история

На всеобхватния пазар можете да намерите и кредити, подходящи именно за Вашата ситуация. В България има няколко фирми, които специализират в заемите при лош кредит. Обикновено, при подобен проблем кредиторите изискват да имате постоянен доход, както и поръчител или банкова гаранция. Както при подписването на всеки друг договор, изключително важно е да се запознаете обстойно с условията и да прецените дали отговарят на Вашите очаквания и нужди. Ние Ви препоръчваме да потърсите услугите на независим консултант преди да сключите сделката.

В категория „Наръчник” можете да намерите повече информация за кредитите, насочени към хора с лоша кредитна история. 

Възможно ли е да изчистя кредитната си история?

Искате да изтеглите голям заем, но грешките от миналото Ви пречат да го направите? За жалост, не е възможно да изтриете кредитната си история. Но е важно да имате предвид това, че кредиторите рядко взимат предвид информация, по-стара от 5 години. Затова, макар и да не можете да я изтриете, можете да я поправите. 

Добра тактика е тегленето на малки заеми, които да изплащате редовно и пълно. По този начин Вие доказвате, че сте се поучили от грешките си и вече можете да контролирате финансите си. Това, разбира се, не остава незабелязано от кредитора, който ще се чувства сигурен, отпускайки Ви все по-високи кредити. Съветваме Ви винаги да заемате пари от една фирма – лоялните клиенти обикновено получават преференциални условия и отстъпки.

Ако имате още въпроси по темата, не се колебайте да ги зададете в категорията ни „Въпроси”!