Безплатен първи кредит 

Намерете кредита, от който се нуждаете, без да се притеснявате от цената му! При безплатния първи кредит връщате точно толкова колкото сте взели, без лихви или скрити такси!  

{{ tooltipAmount() }} лв.
{{ tooltipDays() }}

Избрахте да сравните 500 лв. когато заемете за 30 дни

Бързите заеми обикновено са за малки периоди от време. Затова и те са по-скъпи и с много по-високи лихви. От изключителна важност е да знаете какви такси и лихви са включени в договора преди да изтеглите кредит.


Точни Оферти
Време за издаване Безплатен първи кредит
Сортирани по:
Най-малка сума за изплащане
Сума за изплащане
Кредит до Минимална възраст Работно време
{{ issueTime(provider) }} минути минути часа часа ден дни Да Не
Сума за изплащане лв.
Размер на заема {{ getLoanAmount(provider.id) }} лв. {{ getLoanTerm(provider.id) }} дни
{{ provider.maxAmount }} лв. {{ provider.ageLimit }}
{{ provider.workDayHours }}
{{ provider.weekEndHours || '---' }}
Мнения за {{ provider.name }}
({{ provider.ratingCnt }})
Най-близки Оферти
Време за издаване Безплатен първи кредит
Сортирани по:
Най-малка сума за изплащане
Сума за изплащане
Кредит до Минимална възраст Работно време
{{ issueTime(provider) }} минути минути часа часа ден дни Да Не
Сума за изплащане лв.
Размер на заема {{ getLoanAmount(provider.id) }} лв. {{ getLoanTerm(provider.id) }} дни
{{ provider.maxAmount }} лв. {{ provider.ageLimit }}
{{ provider.workDayHours }}
{{ provider.weekEndHours || '---' }}
Мнения за {{ provider.name }}
({{ provider.ratingCnt }})

Нашите услуги са безплатни – ние сме независим метод за сравнение. Въпреки това е възможно да получим комисионни от дадени компании, които ви предлагаме, но те са маркирани със символа светкавица, за да гарантираме пълна прозрачност. 

Cred24 е част от Tiim Ltd. Главните ни офиси се намират в Dzirnavu 87, Riga, Latvia.

Защо първият заем е безплатен?

Безплатният заем – прекрасна възможност да заемете пари без лихва и такси? Или рекламен трик, насочен към наивната публика? Къде е уловката? Тези въпроси често биват повдигани, когато става въпрос за подобна промоция. Нека разгледаме какво представлява безплатният заем и защо е полезен за кредитора и клиента.

Как възниква безплатният първи заем?

Пазарът за бързи кредити в България се разраства постоянно и бива заливан с безкраен брой оферти. Заради нарастващата конкуренция, компаниите са принудени да предлагат все по-изгодни за клиента условия и да търсят иновативни рекламни методи, за да привлекат вниманието към себе си. Безплатният първи кредит в подбран от кредитора срок, не носи приходи на компанията при редовни клиенти. Ако обаче погасителната вноска не бъде внесена навреме, съществуват разнообразни глоби. По този начин банката поощрява точността, като същевременно печели при липсата ѝ.

Ако върнете безплатния кредит на време, той буквално няма да Ви струва нищо. По този начин митът за несъществуващите безплатни заеми бива разбит на пух и прах. Но не забравяйте, глобите при закъснение биха могли да бъдат солени, затова се информирайте за условията на договора внимателно преди да подпишете. Важно е да сте наясно с всички последици от потенциално забавяне на вноската. Информирайте се за лихвите и таксите на всички кредитори преди да изберете най-подходящия за Вас.

Какво да имам предвид, когато кандидатствам за безплатен първи кредит?

Най-важно е преди да изтеглите кредит, да бъдете сигурни в това, че ще успеете да го върнете навреме. В противен случай, рискувате да влошите кредитната си история (което може да Ви лиши от възможност да теглите кредити по-късно или да влоши условията им), както и да бъдете глобени.

Условията, които трябва да покривате, за да Ви бъде отпуснат безплатен кредит, варират между кредиторите. Обикновено от Вас се изисква да:

  • имате редовни доходи над определена сума
  • имате поне 18 навършени години
  • имате валидна лична карта
  • да сте гражданин на Република България

Ако нямате опит в тегленето на заеми, не се притеснявайте да се свържете с финансов консулант. Освен такъв на частна практика, можете да се обърнете и към служителите на избраният от Вас кредитор или към Вашата банка.

Как мога да кандидатствам за безплатен първи заем?

Кандидатсването за безплатен първи кредит най-често може да бъде осъществено чрез онлайн формуляр, посещение на клон на кредитора или дори телефонен разговор. За да бъдете одобрени, трябва да представите лична карта, както и известна лична информация. Обикновено кандидатурата Ви бива разгледана и оценена в рамките на броени минути.

Още веднъж - бъдете внимателни при изборът си на кредитор и се запознайте добре с всички условия на договора преди да подпишете. Изкушаващите оферти като тези за безлихвен заем, могат да бъдат примамливи, но опасни. Преди да изтеглите подобен кредит, обърнете особено внимание на:

  • Размера на наказателната лихва при закъснение
  • Периодът на заема – ще успеете ли да погасите пълната сума в дадения срок
  • Условията на кредитора и дали ги покривате 

Разбира се, ако всичко мине наред, компанията ще е спечелила лоялен клиент. Обикновено, след първия безплатен заем, следва втори, който ще бъде обложен с лихва. Повечето банки обгрижват своите лоялни клиенти и при коректност от Ваша страна, е възможно да получите отстъпки от тяхна. Комуникацията между кредитора и клиента е ключова за добрите отношения между тях.

И все пак, кое е най-лошото, което може да се случи, ако взема безплатен първи кредит?

Ако се притеснявате дали няма да се превърнете в роб на Вашия кредитор, длъжен завинаги и на ръба на фалит, позволете ни да успокоим Вашите страхове. 

Безплатният първи кредит обикновено е в размер до 300 лв. Това автоматично означава, че дори и да не можете да го изплатите навреме, за сериозни последствия не може и да става дума. Най-лошият сценарии е да закъснеете с вноска и да не сте се запознали с наказателната лихва в подобна ситуация. Това може чувствително да увеличи дълга Ви, но не и неограничено. 

В случай, че сумата е непосилна за Вас и няма как да я изплатите, кредиторът има правото да обяви задължението за предсрочно изискуемо. Това означава, че ще бъдете посетен от съдия-изпълнител, който потенциално може да наложи запор над вещ с приблизителна стойност на тази, която дължите. Разбира се, този случай е изключително невероятен, тъй като ако финансовото Ви положение е толкова тежко, е много вероятно кредиторът поначало да откаже да отпусне заема. 

Важно е да отбележим, че всички тези неприятности могат да бъдат избегнати, ако настоявате да бъдете информирани за кредита и стойността на глобите, както и ако комуникирате с кредитора при наличие на проблем. Ако все пак желаете да разберете каква е процедурата при предсрочно изискуем дълг и кой точно е съдия-изпълнителят, можете да се обърнете към категория „Наръчник”, където ще намерите отговорите на тези и още много други въпроси. 

Ако имате още въпроси по темата, не се колебайте да ги зададете в категорията ни „Въпроси”!