Rinalds Uzkalns

Всяка банка има различни услуги, когато става дума за кандидатстване за кредит. За жалост, те не са толкова разнообразни, както при частните кредитори. За сметка на това, имате възможност да усвоите много по-голяма сума при по-малка лихва. Ето и как можете да кандидатствате за банков кредит в България: 

1. Онлайн кандидатстване

При онлайн кандидатстването трябва да попълните формуляр с личните си данни. Освен обичайните детайли, като три имена, ЕГН и номер на лична карта, трябва да предоставите и семейното си положение, трудовия Ви стаж, текущите задължения и месечния доход.

По този начин можете да получите потребителски кредит до 10 000 лв. в срок до 60 месеца. Отговор на кандидатурата си ще получите в рамките на броени дни. 

2. Кандидатсване в клон на банката

Това е най-често срещаният начин за кандидатстване за кредит в България. След като изберете банка, отидете в най-близкия клон, където ще бъдете насочени към консултант. Документите, от които ще се нуждаете, са:

  • лична карта или друг документ за самоличност 
  • документ, удостоверяващ задължения в друга банка 
  • документ, удостоверяващ дохода Ви 
  • Молба-декларация по съответна бланка на банката 
  • За поръчител: справка и копие на лична карта

Макар и да е по-неудобен от онлайн кандидатстването, този метод има своите плюсове. Ако отидете в клон на банката, можете да бъдете информирани по-добре за рисковете на заема от Вашия консултант. Ако имате въпроси, ще получите отговори. Също така, консултантът може да Ви помогне при избирането на най-подходящата за Вас оферта. 

Ако все пак предпочитате кандидатстването онлайн, повечето големи банки разполагат с център за обслужване за клиенти, където ще намерите помощ, ако имате нужда от такава.

Ако имате още въпроси по темата, не се колебайте да ги зададете в категорията ни „Въпроси”!